22 maart: bezinningsmoment als eerbetoon aan de slachtoffers van terreurdaden

Nieuws

Op 22 maart 2023 vond een bezinningsmoment plaats om hulde te brengen aan alle slachtoffers van terreurdaden in België en aan alle Belgische slachtoffers van terreurdaden in het buitenland.

De sobere plechtigheid, die om 10.30 uur plaatsvond bij het monument voor de slachtoffers van terreurdaden in de Wetstraat in Brussel, werd georganiseerd en gecoördineerd door de AD Externe Communicatie van de FOD Kanselarij van de Eerste Minister met de steun van de cel Protocol. Naast de slachtoffers en hun naasten waren ook de eerste minister Alexander De Croo, de voorzitter van het Europees Parlement Roberta Metsola, de bestuurders van Brussels Airport en de MIVB en vertegenwoordigers van de slachtofferverenigingen Life4Brussels en V-Europe en van de hulp- en interventiediensten aanwezig.

De 53 namen van de slachtoffers van terreurdaden in België en van de Belgische slachtoffers van terreurdaden in het buitenland werden voorgelezen, gevolgd door een minuut stilte en het neerleggen van bloemenkransen aan het monument. De Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen zorgde voor de muzikale omlijsting tijdens de plechtigheid.

Nadien hadden de slachtoffers en hun naasten de gelegenheid om deel te nemen aan een ontmoetingsmoment met de autoriteiten en de hulp- en interventiediensten.