Concert in Bozar in Preludium tot de Nationale Feestdag: 20 juli 2024

© Mikaël Falke
Op zaterdag 20 juli om 20 uur worden de feestelijkheden rond de Nationale Feestdag ingezet met een gratis concert. Dit klassieke muziekconcert wordt georganiseerd door de Koningin Elisabethwedstrijd, samen met het Belgian National Orchestra en Bozar, dankzij de steun van de FOD Kanselarij van de Eerste Minister en de Nationale Loterij.
 
Plaats van het gebeuren is de prachtige Henry Le Boeufzaal van het Paleis voor Schone Kunsten van Brussel (Bozar) die akoestisch tot de beste concertzalen ter wereld behoort. De Koning en de Koningin zullen het concert bijwonen.

Programma

© Christophe Wu
Dit jaar is de soliste sopraan Sumi Hwang, Eerste Laureate van de Koningin Elisabethwedstrijd 2014. Zij zal begeleid worden door het Belgian National Orchestra, onder leiding van Antony Hermus.
 
Het concert begint met een orkestrale prelude uit Lohengrin van Richard Wagner. Sopraan Sumi Hwang zal drie Lieder van Richard Strauss uitvoeren, twee aria's uit Gianni Schicchi en La Bohème van Giacomo Puccini en nog een aria uit Faust van Charles Gounod. Het orkest speelt tevens een intermezzo uit Le Villi van Puccini en sluit dit concert af met La Valse van Maurice Ravel.

Tickets

Het spijt ons, maar alle plaatsen voor het 2024 concert zijn reeds bezet. De inschrijvingen zijn nu afgesloten.
 
Het concert wordt echter de avond zelf ook live uitgezonden op Klara, en op donderdag 21 juli om 14u op VRT CANVAS en via VRT MAX. Daarna blijft het concert tijdelijk beschikbaar op VRT MAX.